Osobni trener nije zanimanje, već poziv!

Osobni trener osoba je koja je kvalificirana za provođenje individualnih, poluindividualnih i grupnih fitness programa te sadržaja. Osobni trener, iznad svega, razumije razliku između toga što klijent želi i što klijentu treba. Prepoznaje potencijalne probleme koji mogu biti remeteći faktor u ciljevima koje klijent želi postići te zna kako te probleme riješiti. On je vaš prijatelj, motivator i edukator kroz proces koji je pred vama. Bilo da se radi o gubljenju težine, unaprijeđenju funkcionalnih i motoričkih sposobnosti ili samo poboljšanju zdravlja i tjelesne spreme… koji god odabir klijent imao, ima određene ciljeve kojima teži i koje želi postići u svom trenažnom procesu. Uloga osobnog trenera je tu da sluša klijentove želje, ali i da sam da ga sam educira o tome što mu je zaista potrebno.

Individualan pristup za maksimalne rezultate

Ciljevi klijenata su drugačiji, a kao pojedinci se u potpunosti razlikuju jedan od drugog. Nema neke univerzalne formule koja će omogućiti svakome da napreduje istom brzinom. Osobni trener osoba je koja mora imati određeno znanje koje će mu omogućiti da svakome pristupi na individualan, klijentu svojstven i poseban način koji će mu omogućiti maksimalan napredak u svim segmentima koji su nužni za optimalno funkcioniranje cijelog tijela. Kvalitetan gubitak potkožnog masnog tkiva ili razvoj motoričkih sposobnosti počinju od stavke da je osobni trener netko tko je kompetentan, adekvatno educiran, dobar u teoriji i praksi te izrazito pristupačan kako bi klijentu pružio punu uslugu.

Osobno trenerstvo, uz sve to ima i jedan jako težak zadatak, a to jest potpuna iskrenost. Ponekad je teško objasniti klijentima da je proces koji je pred njima put koji nije kratak, a napredak nije nešto što se događa preko noći. Treba uzeti u obzir individualne razlike što se toga tiče, međutim zadaća osobnog trenera je da pripremi klijenta na potencijalne uspone i padove koji se mogu dogoditi tijekom samog procesa i pružiti sve ono što je klijentu potrebno kako ne bi odustao od sebe i svoje želje za promjenom.

Zbog toga, rad osobnog trenera s klijentom ne svodi se samo na ono vrijeme provedeno tijekom treninga, već je to posao koji traje 24 sata na dan i 7 dana u tjednu. Konstantna komunikacija i motivacija ključna je kako bi klijent osjećao da su njegovi rezultati ono što je bitno i treneru. Omogućit će bolju povezanost i pravi uvid u klijentov svakodnevni život te neke potencijalne probleme koji ga muče. Ovdje trener može djelovati i sa psihološkog aspekta, pružajući konstantnu podršku i izvor povjerenja.

Osobni trener u Zagrebu

Ako se već neko vrijeme želite pokrenuti i treba vam poticaj, ili samo želite unaprijediti svoju formu, pridružite nam se na individualnim ili grupnim treninzima na području Zagreba te dogovorite besplatni probni trening i konzultacije s našim osobnim trenerima. Čekamo vas!

Online treninzi i prehrana.
Sada čak -40%!
Saznaj više
Online programi